Горещи новини

Работещите в заведенията не искат да спазват мерки, които не са задължителни за всички

-13:35-Razloginfo.com

Работещите в родните заведения изразиха възмущението си от обсъжданията в НС за зелените сертификати и идеята те да не важат за депутатите.„В бранша бяхме възмутени. Ние два месеца се опитваме някак да живеем и работим със зелените сертификати при 25% ваксинирано население, караме хората, които идват на работа да си правят тестове, караме и клиентите да се тестват. Накрая разбираме, че не е нужно да има зелен сертификат за влизане с сградата на НС, където работят близо 600 души. Доводът на един от депутатите беше, че това ще затрудни ходенето им на работа. Нас някои пита ли ни дали не сме затруднени?“, коментира председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му недоволство предизвика и предложението, ако се стигне до тестване на входа на институцията, тестовете да бъдат покрити от държавата.

„Един служител със заплата 1000 лв. може да си плаща теста, а депутатът не може“, допълни Алибегов.

Той беше категоричен, че според проверките на РЗИ и общините над 90% от заведенията спазват изискванията за зелен сертификат. След обсъжданията в парламента обаче нагласите на работещите са променени.

„Хората казват: „Ние бяхме дотук. Няма да спазваме нещо, което не важи за всички“. Възмутени са. Такъв пример от политиците не е добър- нито за спазването на мерките, нито за ваксинацията“, обясни още той.

От Асоциацията на заведенията се надяват на диалог с властта през следващата седмица.

„Изпратили сме писма до Министерството на туризма и социалното министерство. Другата седмица най-вероятно ще започнат срещи. Първите стъпки, които виждаме от новите управляващи обаче не са позитивни и могат да имат обратен на желания ефект“, смята председателят.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!