Горещи новини

Работата става дебела! Борислав Сарафов: Познавам Иван Гешев и затова се страхувам за живота си и този на моето семейство ВИДЕО

-15:42-Razloginfo.com

Познавам Иван Гешев и затова се страхувам за живота си и този на моето семейство. Това призна заместник-главният прокурор Борислав Сарафов в изявление. Той посочи, че Иван Гешев няма нотариален акт за прокуратурата.За тази цел се обръщам към властите да осигурят за мен и моето семейство охрана, посочи Сарафов.

„Страхувам се за живота си и искам охрана от Министерството на правосъдието, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Няма да подам оставка, докато се ползвам с доверието на колегите си”, посочи Сарафов. Той дори припомни и казуса с прокурор Колев.

Трябва да дадем ясен сигнал, че прокуратурата има сили да се прочисти сама от вътре.

Борислав Сарафов заяви, че се срамува, защото главният прокурор яде баклава с ромски барони и държи дела на трупчета за свои лични цели.

Призовавам ВСС спешно да отстрани Иван Гешев като главен прокурор, посочи Сарафов.

Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост. Това призна заместник-главният прокурор.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, разкри директорът на Националната следствена служба (НСлС).

„Не тая негативни чувства към г-н Гешев но оставям на вас да прецените днешното му състояние“, коментира заместник-главният прокурор.

„Днес няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно своята оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Аз ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика етика, доколкото това изобщо е възможно. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме своите служебни задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите и обществото“, обобщи Борислав Сарафов.

Според Сарафов точката на нетърпимост е стигнала дотам, че е необходим „дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!