Горещи новини

Пътят за Рилския манастир остава затворен поне до спиране на валежите, мислят за тунел под свлачището

-18:56-Razloginfo.com

Опасен е пътят към Рилската Света обител. Свляклата се тонове земна и скална маса от събота затвори изцяло пътя за Рилския манастир. Денонощна е работата на аварийните екипи по разчистване и обезопасяване на трасето.

Регионалният министър Николай Нанков огледа работата на екипите на място. Експерти определят работата на аварийните екипи като “операция по време на инфекция“. Министър Нанков съобщи, че се обмисля вариант за изграждане на тунел в свлачищния участък. Тунел, над който да се плъзгат късове от свлачищни процеси в ската.

Иначе свлачището е точно на мястото на изградената наскоро подпорна панелна стена за 6 милиона лева именно като защита от свлачища. Регионалният министър поряза всички коментари, че стената е напразна инвестиция с думите, че ако я нямаше стената, щяхме да говорим за отваряне на пътя за Рилския манастир поне след половин година.На този етап експертите казват, че ще трябва да се изчака да се оттече ялата дъждовна вода от валежите вчера и днес. А прогнозата за времето е, че ще продължи да вали и в следващите три денонощия.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!