Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Пътят за Рилския манастир остава затворен поне до спиране на валежите, мислят за тунел под свлачището

Опасен е пътят към Рилската Света обител. Свляклата се тонове земна и скална маса от събота затвори изцяло пътя за Рилския манастир. Денонощна е работата на аварийните екипи по разчистване и обезопасяване на трасето.

Регионалният министър Николай Нанков огледа работата на екипите на място. Експерти определят работата на аварийните екипи като “операция по време на инфекция“. Министър Нанков съобщи, че се обмисля вариант за изграждане на тунел в свлачищния участък. Тунел, над който да се плъзгат късове от свлачищни процеси в ската.

Иначе свлачището е точно на мястото на изградената наскоро подпорна панелна стена за 6 милиона лева именно като защита от свлачища. Регионалният министър поряза всички коментари, че стената е напразна инвестиция с думите, че ако я нямаше стената, щяхме да говорим за отваряне на пътя за Рилския манастир поне след половин година.На този етап експертите казват, че ще трябва да се изчака да се оттече ялата дъждовна вода от валежите вчера и днес. А прогнозата за времето е, че ще продължи да вали и в следващите три денонощия.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!