Горещи новини

Пътни строители на протест: Очакват се транспортни блокади в цялата страна

| 10:17

В този час започват да се събират представителите на пътните фирми пред Народното събрание. Впечатление прави засиленото полицейско присъствие в района.Протестиращите организират и  шествие на Околовръстния път. Събрала се и тежка техника, като машините са около 40.

Според пътните строители държавата не е изплатила около 720 млн. лева за извършени дейности на около 80 фирми.

„Ако това не се промени, от 30 септември България ще се окаже единствената държава в ЕС, която няма да има поддръжка на пътища. Това ще рефлектира и на зимното поддържане, ще доведе и до лихвени неустойки“, заяви Стефан Чайков – Браншова камара „Пътища“.

В Бургас протестът на входа на автомагистралата ще започне в 10 часа. На пътното платно ще излязат тежкотоварни камиони. Според Асен Тасев дълговете на държавата са 12 млн. лева. „Обслужващите банки ни помагат, но без пари се работи много трудно. Всяка една наша дейност има нужните документи, сертификати, протоколи и снимков материал. Всичко е качествено и извършено в срок“, увери той. По думите на един от работниците предния месец не е имало заплати, а се очаква и този да няма. За месец май парите си са получили преди няколко дни, а за юни не се знае кога ще се случи.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!