Горещи новини

Пътническите влакове и локомотивите са в трагично състояние

| 9:29

След сериозна и детайлна проверка за състоянието на БДЖ пътнически и товарни превози, включително и на „Холдинг БДЖ“, се оказа, че състоянието на пътническите влакове и локомотивите са в трагично състояние. Това каза Красимир Папукчийски – зам.-министър на транспорта и съобщенията в студиото на БНТ „Денят започва“. Той даде пример с новите локомотиви от миналата година, които 50% от тях вече са състояние негодни за експлоатация поради това, че не са уточнени договорните отношения между доставчика „Сименс“ и БДЖ от гледна точка на следгаранционното обслужване.Според Папукчийски мерките за БДЖ взети от предишното правителство не са достатъчно. Но има една положителна мярка, а именно намаляване на инфраструктурните такси за достъп до железопътната инфраструктура.

Това даде възможността на голяма част от превозвачите да бъдат по-рентабилни и конкурентно способни на пазара за транспортната услуга. Но това не е мярката, която ще доведе до подобряване на състоянието на БДЖ, добави той.

По думите му сливането на пътническите и товарните превози в една обща компания е само документално.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!