Горещи новини

Пътник си счупи ръката при падане от автобус, глобиха шофьора с 1000 лв.

| 19:52

Пловдивският районен съд наложи 1000 лв. глоба на шофьор от градския транспорт, причинил средна телесна повреда на пътник. Той е освободен от наказателна отговорност за случилото се и свидетелството му за управление на МПС не е отнето.На 15 март 2021 г. мъжът е бил на работа и е управлявал поверения му автобус. На една от спирките потеглил преди да затвори вратите. В този момент се качвал пътник, който паднал и счупил раменната кост на дясната си ръка. Наложило се да бъде опериран и в продължение на 3-4 месеца изпитвал затруднения при движението ѝ.

Съдът прецени, че водачът е нарушил Закона за движение по пътищата, като не е осигурил безопасното качване на пътник в автобуса, позволил е да се качи в движение и е потеглил без да затвори вратите.

Освен глобата, шофьорът ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 675 лв. Решението от 16 януари т.г. подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!