Горещи новини

„Пътна полиция“ започна 24 часов маратон за контрол на скоростта

-9:45-Razloginfo.com

„Пътна полиция“ започна 24-часов спийд маратон, с който ще контролира спазването на ограниченията на скоростта по пътищата. Акцията на КАТ е стартирала в полунощ.„Изкарани са всички камери за следене на трафика на пътя за денонощие“, съобщи главен инспектор от „Пътна полиция“ Лъчезар Близнаков.

Техниката ще бъде разположена в цялата страна, дори в малките населени места. Местата за контрол  са избрани след анализ на инцидентите заради превишена скорост. Това са участъци с много катастрофи или рискови райони.

„Всички технически средства и екипи са на пътя“, подчерта Близнаков.

Инициативата е част от поредната общоевропейска акция за контрол на скоростта, която се координира от „Роадпол“.

В първите четири дни на актуалната общоевропейска акция „Скорост“ в България са засечени над 40 000 нарушения на скоростните режими. Най-фрапантните случаи са шофьор в населено място със 177 км/ч и друг, който карал на магистралата със 180, каза Близнаков.

„Тук е моментът да разсеем един от митовете, че нашите технически средства не работят в тъмната част на денонощието. Това не е така, превишението от 177 км/ч в града е заснето след полунощ“, каза Близнаков.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!