Горещи новини

Пътищата у нас били ад и за българи, и за чужденци

-13:48-Razloginfo.com

Рискът да загине или да бъде ранен при катастрофа чужденец е четири пъти по-голям, отколкото българин. Това показа анализът на Институтът за пътна безопасност направен за периода 2017-11.10.2021 година. Според тях причината затова е, че организацията на движението е неправилна.Данните показват, че за изследвания период са настъпили 11 887 катастрофи с участие на чуждестранни граждани, което прави средно по 2971 инциденти на година. Загиналите и ранените от ПТП са общо 1515 души, което прави средно на година 378 души и представлява, че 12% от всички катастрофи със загинали или ранени чуждестранни граждани.

Те посочват, че на много места пътните условия не отговарят на минималните стандарти за безопасност. Скоростният режим по-магистралите в България е най-висок спрямо всички страни в ЕС. Когато шофьорът (чуждия гражданин) попадне в пътнотранспортна среда, в която са налице

Данните за всички катастрофи с участие на българските граждани показват, че средно 3% от всички ПТП завършват с ранен или загинал.

От Института за пътна безопасност настояват за оценка на риска. Те искат да се започне поетапно отстраняване на дефицитите на безопасност по пътищата на България.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!