Горещи новини

Първи дефект на мозъчния чип на компанията на Мъск

-19:35-Razloginfo.com

Първият тестов субект за „Нюралинк” (Neuralink), стартиращата компания за имплантиране на мозъчни чипове на Илон Мъск, разви проблем само няколко седмици след поставянето му, предаде CNN.В публикация в блога на компанията беше отбелязано, че редица свързващи нишки на чипа са се отдръпнали от мозъка на пациента Ноланд Арбо. В изявлението компанията разкрива повече подробности за инцидента, включително как точно нишките са се отделили. Нищо от случилото се не представлява опасност за здравето на Арбо, нито застрашава хода на експеримента. Даже напротив – компанията е успяла да направи импланта по-чувствителен, за да увеличи още повече неговата ефективност.

Арбо е първият човешки пациент на Neuralink. Той е парализиран от раменете надолу след инцидент при гмуркане. Около месец след поставянето на чипа той можеше да управлява компютърна мишка с мозъка си.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!