Горещи новини

Първият космически хотел отваря врати скоро

| 13:02

Снимка: Първият космически хотел Pioneer Station ще приема гости от 2025 г. (снимка: Orbital Assembly Corp.)
Две орбитални станции, предназначени специално за космически туристи, планира да изгради компанията Orbital Assembly Corp. (OAC). Първата се нарича Pioneer Station – тя ще бъде проектирана за 28 гости и се очаква да влезе в експлоатация през 2025 г. Втората, Voyager Station, ще побира 400 гости и ще отвори врати през 2027 г.Орбиталните станции на OAC ще бъдат проектирани както за отдих, така и за работа. Предполага се, че тези космически хотели ще предложат дори изкуствена гравитация, каквато все още няма в съществуващите орбитални станции.

„За обикновения човек да бъде в космоса би било фантастична мечта. Искаме да направим космоса място, където хората желаят да отидат, с познати малки неща, причинени от гравитацията”, коментира плановете на компанията главният директор Тим Алаторе.

Пътуването до орбита около Земята се счита от OAC за специален вид екотуризъм: попаднали в космоса, хората веднага променят представата си за нашата планета.

Станцията е направена под формата на пръстеновидна структура Gravity Ring, която при завъртане симулира гравитацията в жилищните отделения, а конфигурацията с пет модула осигурява допълнителна сигурност.

Научната и търговска дейност в орбита ще дадат възможност за намиране на допълнителни средства за проекта и ще осигурят по-евтини билети за пътуване в космоса. Очаква се с течение на времето космическият туризъм да стане по-достъпен като цена.

В момента компанията все още не предлага резервации за космическите станции Pioneer и Voyager. Не са обявени и цените за услугата.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!