Горещи новини

Първият депутат, който се отчете пред избирателите си, дарява заплатите си за деца в социални домове

| 10:08

Христо Петров – Ицо Хазарта е дарил всичките си депутатски заплати за деца в социални домове. Това съобщи самият той с публикация във фейсбук, в която посочва свършеното от него досега като народен представител.Петров уточнява, че заплатите му за изминалите шест месеца възлизат на около 40 000 лв.

„През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ – центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език – това са домове за изоставени деца. Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога. От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца“, посочва той.

Част от средствата са вложени в курсове по български за деца, които не умеят да четат и пишат, образователна подкрепа под формата на професионални курсове, както и лятна почивка за 20 деца в един от домовете. Христо Петров заявява, че ще публикува пълен отчет за свършеното.

Ето и цялата му публикация:

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!