Горещи новини

Първият виртуален хотел в света отвори врати в метавселената

| 10:48

Първият виртуален хотел в света, „M Social Decentraland“, отвори вратите си в метавселената. „M Social Decentraland“, част от базирания в Сингапур бранд „Millennium Hotels“, стартира своята платформа за виртуална реалност Decentraland на 5 май.Осъществена от блокчейн платформата Etherium, Decentraland позволява на ентусиастите във виртуална реалност да създават аватари, да купуват земя и да си взаимодействат на места и събития, организирани от различни брандове, включително Coca-Cola и Fashion Week. Посетителите ще имат достъп до хотела от компютър (все още няма достъп от мобилен телефон) и след настройка на устройството ще могат да заредят дигитален портфейл с криптовалута, за да „пренощуват“.

Според „Millennium Hotels“, „M Social“ е „моделиран на базата на различни хотели на бранда по света“ и „капсулира същността на марката „M Socia“ като моден начин на живот, за да бъде място за събиране на всички и за откриване на вселената на виртуалната реалност“. Хотели с марката „M Social“ има в Сингапур, Окланд, Ню Йорк и Париж, а този в Сингапур е проектиран от интериорната звезда Филип Старк.

Марката е лансирана от „Millennium Hotels“ през 2016 г. Когато влезете във „фоайето“ на „M Social Decentraland“ от виртуалното му местоположение в Genesis Plaza, ще бъдете посрещнати от аватар на рецепцията и ще бъдете настанени във вашата стая. Чрез вашия аватар можете да взаимодействате с различни онлайн „гости“ от цял свят и да посещавате събития и нощувки в хотела.

„Millennium Hotels“ заявяват, че планират да си сътрудничат с подобни марки за организиране на преживявания и събития в новия виртуален хотел. През март дизайнери като Пако Рабан, Долче и Габана, Томи Хилфигер и други представиха виртуални колекции на Metaverse Fashion Week в Decentraland. През ноември виртуален парцел земя от 500 квадратни метра в Decentraland беше продаден за 2,43 милиона долара, счупвайки рекорда за най-голямото придобиване на земя в метавселената.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!