Горещи новини

Първите протести срещу служебното правителство ще бъдат тази вечер

| 18:17

Два дни след като служебното правителство на Гълъб Донев встъпи в длъжност, ще се проведе първия протест срещу него. Сборният пункт е площадът пред президентството.  Протестът е обявен преди час и близо 2 000 души са се отбелязали , че ще отидат или имат интерес. Той е под надслов: Спонтанен протест срещу (п)реZидента! #ГАЗWithme.Като повод организаторите изтъкват намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с „Газпром“. „Да заявим ясно! Ние не искаме да купуваме газ от държава терорист! Ние не желаем да финансираме убийства на деца и жени!“, пишат те.

„Приятели, само за два дни са сменени 25 зам. министри и 25 областни управителя, както и шефът на НАП и шефът на Агенция Митници. Днес стана ясно също, че служебният кабинет се опитва да блокира газовата връзка с Гърция, която е надеждата на България за независимост от Русия. Такава чак наглост е необичайна.

Ясно че петък през август не е най-доброто време за граждански инициативи, но може би и това им е целта.“ пишат организаторите.

Името на протеста напомня за лятото на демонстрации срещу кабинета Орешарски и назначаването на Пеевски за председател на ДАНС. Тогава, през 2013 г., гражданските шествия вървяха под наслова #ДАНСwithme.

Малко по-късно свое събитие в същия дух обяви и „Демократична България“. Протестът „България – независима от „Газпром“ е насрочен за същия час и място, 19 ч. на фонтана пред президентството. „Нека излезем и заявим своята непримиримост срещу газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим реставрация на ролята ни на задунайска губерния!“, призовават те симпатизантите си.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!