Горещи новини

Първите космически туристи: Ускорение, изкачване и след това изведнъж безтегловност

-11:01-Razloginfo.com

Американската компания за космически полети – „Върджин Галактик“ успешно завърши първия си търговски полет. Тричленен екипаж от Италия се издигна на повече от 80 км. над пустинята в Ню Мексико на борда на ракета.„Беше много по-добре отколкото очаквах. По време на обучението ви се разказва затова какви преживявания може да имате, но в крайна сметка, когато става въпрос за вашето тяло и вашите сетива, усещането е съвсем различно“, споделя Уолтър.

На борда на космическия кораб се качи екипаж от трима представители на „Върджин Галактик“. Заедно с тях летяха двама офицери от италианските военновъздушни сили и един аерокосмически инженер.

Започнаха първите туристически полети до Космоса

„За първи път имаме възможност да наблюдаваме мезосферата заедно с инженер, с изследовател който може да оперира с различни технологии директно от борда на космически кораб. За първи път имаме астронавт – изследовател. Това значи много за нас“, обясни Панталеон.

Около 75 минути след като се отдели от Земята, „Юнити“ се върна безопасно в началната си точка на пистата на космодрума „Америка“.

„Беше невероятно. Ускорението, изкачването и след това изведнъж идва безтегловността. Бях се концентрирал, но имах възможност да погледна навън и гледката беше невероятна“, разказа още Панталеон.

Полетът отбелязва дълго отлагани пробив за компанията. След близо 20 години на опити, най-накрая търговската услуга на „Върджин Галактик“ е факт.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!