Горещи новини

Пълно е с рекордьори: Засякоха шофьор с 82 глоби на АМ „Тракия“

| 17:54

Полицаи сгащиха в нарушение пловдивски шофьор с 82 глоби зад гърба си. Това е станало в района на км 146 на АМ „Тракия“.
В района е имало катастрофа, което провокирало огромно задръстване. Въпросният шофьор бил зад волана на мерцедес, пътувал заедно със съпругата си.  За да избегне тежкия трафик и да се придвижи по-напред по-бързо, той тръгнал да шпори в аварийната лента. Така изминал около километър в нарушение, но след като видял, че пред него има униформени, веднага се върнал в активната лента. Служителите на реда обаче забелязани тарикатлъка му и го спрели. Съставили му акт за погазването на правилата за движение, според който трябва да плати 1000 лв. и да остане без книжка за 3 месеца.Справка показала, че шофьорът на мерцедеса има 82 установени нарушения –  за 36 от тях са издадени наказателни постановления, а за 46 – електронни фишове. Той управлявал с останали 9 точки от контролния талон.

Мъжът обжалвал санкцията. Съпругата му опитала да го отърве с версия, че й е прилошало и се наложило колата да отбие в аварийна лента, за да повърне. След което пък си търсил дълго време къде да се включи в активната лента на магистралата заради задръстването.

Магистратите смятат тази версия за неправдоподобна, още повече, че съпругата е заинтересована страна. В крайна сметка санкцията за пловдивския Семерджиев е потвърдена. Има възможност да обжалва пред Административния съд.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!