Горещи новини

Путин ще даде на американците „Пърл Харбър 2.0“

-14:52-Razloginfo.com

Руският президент Владимир Путин ще даде на американците „Пърл Харбър 2.0“, ако не спрат да си играят политически игри и не осъзнаят, че Украйна е тази, която в момента сдържа руския агресор и защитава Европа.Това каза бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в интервю за OBOZ.UA.

Усилено се говори, че Владимир Путин може да нападне страна от НАТО, като балтийските страни са най-застрашени. Смята се, че Сувалкският коридор, който свързва Литва и Полша, е уязвимото място на НАТО. Тези близо 100 километра делят Беларус от Калининградска област.

Путин ще даде на американците „Пърл Харбър 2.0“, говори се за нападение на Сувалкския коридор - 2

Романенко смята, че в момента руската армия не разполага с необходимата групировка войски, за да извърши атака там. За да формира такава групировка, Путин се нуждае от пауза във войната срещу Украйна. Романенко все пак предупреди САЩ, че ако продължат да се бавят, руският президент може да им даде „Пърл Харбър 2.0“, визирайки изненадващата атака на Япония срещу американския флот на Хаваите през Втората световна война.

Романенко добави, че за над 2 години пълномащабна война балтийските страни, Полша, Румъния, Молдова, както и на САЩ, взеха мерки и се подготвиха по-добре за потенциална война срещу Путин. Така западните страни успяха значително да увеличат своите възможности. В този смисъл Тръмп беше прав навремето, когато поиска европейските държави да увеличат разходите за отбрана до 4% от БВП. И сега някои започнаха да го правят, но е необходимо всички да го правят.

Путин разбира само от сила. Спомнете си как Турция свали руски самолет на турско-сирийската граница (24 ноември 2015 г.). Да, Ердоган се извини, турските пилоти бяха вкарани в затвора, а по-късно Турция отново започна да търгува с Русия. Но след това руснаците повече не провокират турците. Полша също трябва да осъзнае, че това е правилният подход, каза Романенко. Това важи и за другите страни от НАТО.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!