Горещи новини

Путин обвини Пригожин в измяна, призова да не се повтаря гражданската война от 1917 г.

-10:37-Razloginfo.com

„Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна“. Това заяви руският президент Владимир Путин в първото си изявление след започналата снощи криза с „Вагнер“.Путин определи действията на шефа на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин като „метеж и авантюра“.

И припомни гражданската война в Русия, започнала през 1917 с призив да не се допуска тя да се повтори.

„Обръщам се към руснаците, към военните и правоприлагащите органи и към онези, които бяха тласнати по пътя на въоръжен бунт с измама и заплахи. Русия води тежка борба за своето бъдеще, цялата военна и информационна машина на Запада е насочена срещу Русия”, каза руският президент.

„Всякакви кавги трябва да се загърбят в периода на специалните операции, сега се решава съдбата на нашия народ. Изправихме се пред предателство, прекомерните амбиции доведоха до предателство към Русия“, каза той.

„Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални“, заяви още Владимир Путин в своето обръщение.

Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания, каза още той.

„Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството, шантаж и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Всички виновни в опита за метеж ще отговарят пред закона и народа“, закани се Путин.

Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!