Горещи новини

Путин готви неприятна изненада за Украйна

| 17:13

Заплахите за Украйна в Деня на независимостта (24 август) продължават да растат. Както каза политологът Петро Олещук, Кремъл има традиция – да разваля празниците, да оказва психологически натиск върху украинците точно в такива дни. Това заяви политологът в ефира на „FreeДом“.Според експерти Руската федерация умишлено прави пауза и подготвя неприятни „изненади“ за Украйна. „Логично е да се очаква, че са подготвили нещо специално за този ден“, казва Олещук. Украйна празнува Деня на независимостта си на 24 август – половин година след началото на пълномащабната война, която Русия започна по заповед на Владимир Путин.

Политологът Тарас Семенюк също казва, че Русия очевидно готви провокации за Деня на независимостта на украинската държава. Експертите призовават украинците да се подготвят за масирани атаки на 24 август. Има заплаха, че Путин готви масиран ракетен удар срещу украинците.

„Мисля, че те просто трупат определен брой ракети, за да нанесат ракетен удар“, казва военният експерт Олег Жданов. Той не изключва, че може би ще има няколко удара, като се започне от 23-ти. По-рано Съветът за национална сигурност и отбрана предупреди, че Русия готви провокации за Деня на независимостта и срещу президента на Украйна Володимир Зеленски.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!