Горещи новини

Спипахме ги! Пуснаха мобилно приложение за подаване на сигнали срещу подкупни полицаи

-15:38-Razloginfo.com

Пуснаха мобилно приложение за подаване на сигнали за корупционно поведение на полицейските служители.Модерното приложение осигурява възможност за бърз и удобен начин за подаване на сигнали за извършени престъпления, корупционно поведение, злоупотреба с власт и за други незаконосъобразни действия или бездействия на служителите на Министерството на вътрешните работи. Апликацията „Сигнали за корупция – МВР“ може да бъде свалена безплатно от Google Play и App Store и да бъде инсталирана на всеки мобилен телефон или таблет.

Приложението гарантира защита и сигурност на подателя на информацията, а неговата самоличност ще бъде запазена в тайна и няма да бъде разкривана, увериха от пресцентъра на МВР.

То надгражда съществуващите механизми за комуникация и предоставя възможност за прикачване на аудио и видео файлове, директно от устройството, на което е инсталирано.

Припомняме, че мобилната апликация е разработена в рамките на проект „Превенция и противодействие на корупцията“, финансиран по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. Стойността на проекта е за 3 781 323.99 лева. В рамките на реализираните дейности са проведени обучения на служители от Дирекция „Вътрешна сигурност“, разработен е специализиран софтуер, доставени са съвременно оборудване и функционални устройства.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!