Горещи новини

Пуснаха масов електромобил, който се зарежда за 10 минути и изминава 400 километра

-15:47-Razloginfo.com

Chery официално обяви, че неговият автомобил Xingtu Xingyuan ET за първи път в света ще бъде оборудван с батерията CATL Shenxing, с която според производителя автомобилът може да се зарежда за 10 минути и да изминава 400 километра.Както стана известно, батерията може да има капацитет от 60 kWh, 82 kWh и 100 kWh. Автономният пробег, в зависимост от версията, е от 500 до 700 километра. Зареждането за 5 минути може да попълни батерията с енергия, достатъчна за изминаването на 150 километра, а за за 10 минути зареждане тази кола ще може да измине 400 километра.

Разработчиците казват още, че колата с тази иновационна батерия не се страхува от студ: зареждането от 20% до 80% при температура от -20°C отнема само 24 минути. Първата партида от електромобилите Chery Xingtu Xingyuan ET официално слезе от поточната линия, като се очаква продажбите да започнат още през март, тази година.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!