Горещи новини

ПСС: Условията на върховете вече са зимни, не подценявайте планината

-15:31-Razloginfo.com

Условията във високите части на планините вече са зимни, което изисква зимна екипировка, инвентар и познаване на терените, предупреждават от Планинската спасителна служба (ПСС) във Фейсбук. Не подценявайте зимната планина, призовават планинските спасители.ПСС напомня на туристите да не подценяват планинските терени, както и метеорологичните условия в планината, тъй като това крие сериозни рискове. Преди да се насочите към планината, обърнете специално внимание на екипировката, обувките и инвентара, с които поемате към планинските райони, напомнят планинските спасители.

Ходенето сам в планината води до сериозни рискове, не тръгвайте сами, предупреждават от ПСС. Те съветват още туристите да проверяват метеорологичната прогноза и условията за района, както и маршрута, по който тръгват.

„Качете на телефона си мобилното приложение на ПСС. Много от мобилните телефони имат възможност за изпращане на координатите на местоположението им. Уверете се, че знаете как да го направите“, казват още от ПСС.

Вчера беше спасен тежко пострадал чуждестранен турист в района на Вихрен. Акцията е проведена при сурови метеорологични условия, съобщиха планинските спасители от отряда в Банско.

Един от проблемите в тази ситуация е, че мъжът е бил сам в прехода си, бил е и с неподходяща за зимната планина екипировка, посочиха спасителите. Пострадалият чуждестранен турист е с множество фрактури.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!