Горещи новини

Психолог: Котките помагат в изолацията

-15:55-Razloginfo.com

Котките помагат за психичното здраве на стопаните си при наложената изолация заради пандемията, твърди английски психолог. Той посочва, че хората, които имат домашен любимец, са психически по-устойчиви от останалите.

Проучване на Cats Protection, проведено сред близо 700 собственици, които работят от вкъщи, показва, че в 63 на 100 от случаите котките ги успокояват. 53 процента посочват, че четириногото им помага да се справят със самотата и депресията. Повече от половината пък казват, че котките им ги развеселявали по време на изолацията.

Проучването показва, че животните са идеалните съквартиранти, а четири от десет души дори споделят служебните си проблеми с тях.„Домашните любимци правят нещата по-нормални. За разлика от нас, животните не са подложени на такъв стрес и ни действат успокоително. Намаляват нивата на кортизол и на адреналин в кръвта, поддържайки тревожността под контрол“, коментира поведенческият психолог Джо Хемингс.

Според Хемингс ползите са не само за стопаните, но и за самите животинки. Без значение дали са кучета, или котки, те се привързват към нас и изпитват по-голямо щастие, когато не са сами по цял ден.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!