Горещи новини

Про Вижън Интернешънъл бе домакин на международно обучение за трансформиране на конфликти по мирен път с младежки работници от 7 държави

| 11:09

Сдружение Про Вижън Интернешънъл бе домакин на международно обучение за трансформиране на конфликти по мирен път с младежки работници от България,  Полша, Турция, Гърция, Италия, Испания, Кипър, Румъния и Словакия.Основните теми на обучението бяха свързани с мир, ненасилие, управление и трансформация на конфликти по мирен път. Акцентът на проекта бе поставен върху ролята на младите хора в трансформирането на конфликти по мирен път, чрез обучение на младежки работници.

Според крайните оценки на участниците, свързани с образователните цели на проекта, те са получили нови компетенции и знания за теория на конфликтите, управление на конфликтите, теория на ненасилието, информация за различни Движения и кампании за мир, основаващи се на ненасилието, методи на ненасилието за решаване на конфликти, стилове за решаване на конфликтни ситуации, концепции за мир и различни подходи за установяване на мир-peacebuilding, peacekeeping, peaceforcing, запознаване с различни случаи на конфликти от участващите страни, международни НПО и Движения за мир и ненасилие.

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на програма Еразъм+, координира за България от Център за развитие на човешките ресурси.

Като резултат от проекта бе разработен дигитален наръчник с методи:

https://issuu.com/provisioninternational/docs/booklet?fbclid=IwAR27ilURrcMky3syeqh-q5HDpxDxH9W9LV5WVHLPBYoW33Lof4VxoN-QenI

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!