Горещи новини

Проф. Ангел Димитров: С РСМ се разбрахме за цар Самуил – почитаме го заедно

| 10:33

Има напредък в работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония. За цар Самуил работата е свършена, договорихме се за съвместно тържество, съобщи пред bTV проф. Ангел Димитров.Останалите представители на България в комисията допълниха, че ако остане време, ще се обсъди и въпросът за личността на Гоце Делчев. Комисията заседава за два дни в Скопие, а премиерите на България и Северна Македония по-рано информираха, че в работата й има напредък.

„Срещата протече в позитивна атмосфера на отворен диалог и обмен на мнения по отношение позициите и гледните точки на двете страни по интерпретациите на миналото през XI и XII век. До края на годината се планира да се проведат още четири срещи на Комисията. Следващата ще се състои в София, на 12 и 13 май 2022 г.“, заявиха представителите на България в съобщение до медиите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!