Горещи новини

Професионален празник на икономистите в България

-9:32-Razloginfo.com

11 юни е обявен за професионален празник на икономистите с решение № 320/29.04.2005 г., Министерски съвет. Решението е на Министерски съвет и е във връзка с навършилите се тогава 110 години от създаването на първото българско икономическо дружество.

То работи активно до 1948 г., когато дейността му замира. През 1964 г. е възстановено под наименованието Дружество на икономистите в България. От 1990 г. е преименувано в Съюз на икономистите в България. През всички години на съществуването му в дейността на дружеството са участвали видни представители на икономическата наука.Обявяването на 11 юни за професионален празник на икономистите е признание за труда им и цели да послужи за утвърждаване на самочувствието им на добри и уважавани специалисти, както и да подчертае приноса им в развитието на икономиката като наука. А тя има важно значение за живота ни, особено в последните години.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!