Горещи новини

Против волята й Доли Партън е включена в Залата на славата на рокендрола

| 18:14

На 4 май иконата на кънтри музиката Доли Партън беше включена в Залата на славата на рокендрола, въпреки че не желаеше тази чест, наричайки себе си недостойна за нея.Партън беше сред еклектичната група от нови членове, която включва рапъра Еминем, певеца Хари Белафонте, рокаджийката Пат Бенатар, британската група „Дюран Дюран“ и поп певеца, автор на песни и продуцент Лайънел Ричи и др.

76-годишната Партън, известна с хитове като „Islands in the Stream“ и „Jolene“, поиска миналия месец името ѝ да бъде оттеглено от разглеждането.

„Въпреки че съм изключително поласкана и благодарна, че съм номинирана за Залата на славата на рокендрола, не чувствам, че съм заслужила това право“, каза тя.

Когато залата на славата отхвърли отказа ѝ, отчасти защото гласуването вече беше в ход, Партън в крайна сметка отстъпи.

Залата на славата заяви, че тя е много повече от кънтри звезда.

„Със своята новаторска кариера на автор на песни, характерен глас, камерния си блясък, бизнес съобразителност и хуманитарна дейност Доли Партън е обичана икона, която надхвърля жанра, който преобрази завинаги“, заяви организацията на своя уебсайт, когато обяви новите членове.

Кънтри звездите не са чужди на базираната в Кливланд Зала на славата: Джони Кеш, Джими Роджърс и Чет Аткинс са сред нейните членове.

Сред другите нови членове, обявени в сряда, са Карли Саймън, „Юритмикс“ и „Джудас Прийст“.

В последното си интервю за Националното обществено радио Партън заяви, че след като първоначално е отказала, би „приела с удоволствие:“ да бъде въведена в Залата на славата. Тя каза, че винаги е вярвала, че базираната в Кливланд организация е за хората, занимаващи се с рокендрол.

„Така че просто почувствах, че ще отнема честта от някого, който може би го заслужава повече от мен, защото никога не съм се смятала за рок изпълнител“, каза Партън. „Но очевидно има нещо повече от това.“

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!