Горещи новини

Протест с палатки на служителите на МВР, искат увеличение от 25%

| 9:38

Вече четвърти ден пред Министерството на финансите има палатков лагер на протестиращите служители на министерството на вътрешните работи, както и на служителите на затворите.Полицаи и надзиратели настояват за увеличение на заплатите и за реформи в системата. До първи април исканото увеличение беше 20%, но вече е 25%, защото според синдикатите, въпреки предишните протести и проведените срещи с правителството, исканията им все още не са чути. Посочиха и инфлацията като причина за по голямото увеличение.

Заместник председателя на синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов отбеляза, че до момента резултати от протеста няма.

„Надяваме се в близките дни разбирайте днес или утре да се видим с министъра на финансите за изясняване на ситуацията, защото социален диалог няма. Когато няма диалог, нашата няма как да бъдат изяснени“, каза той.

„Нещата са безкрайно ясни. Категорични доказателства, че реформата ще се състои във вида, в който тя беше начертана с приложение 10 от коалиционното споразумение на управляващата коалиция и увеличение на основните заплати в министерството на вътрешните работи. Като разбира се, тук се поставя като условия и това, което желаят нашите колеги от синдиката на служителите в затворите в България, с които провежда на протеста съвместно“, обясни Илия Кузманов за исканията на протестиращите.

Ясен Тодоров от синдиката на служителите в затворите каза, че са започнали разговори по предложенията за реформи.

„Имаме подкрепа на министерството в нашите приоритети. Такива са повишаването на доходите на служителите, борбата с агресията спрямо служителите от страна на лишените от свобода, ревизия на щатната численост на две специализирани дирекции – за охрана и за изпълнение на наказанията“, посочи Ясен Тодоров.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!