Горещи новини

Протест и автошествие срещу скъпите горива! Сега в столицата, скоро и в други градове

-9:30-Razloginfo.com

Протестно автошествие ще се проведе днес в столицата заради „бездействието на държавата да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на горивата и непрекъснатото ограбване и обедняване на българина“, заявяват организаторите на протестното шествие във Facebook.

Протестиращите се заканват, че ще блокират центъра на София в четвъртък, точно в 17 часа с начална точка – паркинга на БНБ.

От там автомобилите ще се отправят към Министерския съвет. Ще минат по „Цариградско шосе“, където на колелото на 4-ти км ще завъртят и ще се върнат към центъра.„Преди месец и половина при почти същата цена на суровия петрол и курс на долара цената на горивото бе под 2,00 лв. за литър, а днес е с близо 0,30 лв./л повече! Като прибавим и предстоящото необосновано увеличение на цената на ток, парно и топла вода и очевидно, че ще бъде генерирана сериозна инфлация и ще бъде „гарантирано“ още по-жестоко обедняване на българския народ“, посочват организаторите.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!