Горещи новини

Протест заради преминаването на тежкотоварни автомобили в Разлог

| 10:24

Протест затвори за кратко пътя, който преминава през квартал „Нов път“ в Разлог. Служителите на реда пренасочваха автомобилите през друг участък, за да не се образува опашка. От какво е провокирано недоволството на хората?Протестиращите се събраха вчера малко след обяд, настоявайки незабавно да бъдат предприети спешни мерки от общината.

Да не минават тежкотоварни автомобили и ограничение на скоростта, поставяне на пътни полицаи, заспали полицаи така наричаните, но за съжаление в продължение на вече две години общинската администрация не взима никакво внимание по проблемите, които съществуват в нашия квартал, заяви Радко Радков, организатор на протеста.

В той век живеем, това са камиони над 7 тона и половина, над 8 тона. Притесняват ни, защото много деца си играят точно на центъра и има спортна площадка, да не стане някакъв инцидент с тези деца, допълни Вальо Симеонов.

Преминаващите камиони през квартала превозват дървен материал. Оказва се, че шофьорите предпочитат този път, защото така пестят време.

От общината казаха, че са поставили пътни знаци за ограничаване на скоростта в участъка, но това не е дало резултат.

За да решим един проблем, трябва да има разбирателство от двете страни. Досега те не са потърсили контакт с мен. Има комисия към община Разлог, която може да разгледа такъв сигнал, в която комисия има представители на пътно управление, на органите на реда и на общината, и съответно ако такъв сигнал дойде, той ще бъде разгледан и ще бъдат взети необходимите мерки, каза още Венцислав Гърменов, временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог.

Местните хора заявиха, че протестните действия няма да спрат, докато не видят ефективна промяна.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!