Горещи новини

Протести срещу COVID мерките в Европа

-17:07-Razloginfo.com

Снимка: Архив
Протести срещу COVID мерките и ваксинацията се проведоха в множество държави в Европа. Освен във Франция, протести имаше и в Италия и Германия.Хиляди протестираха във Франция. Най-големият митинг беше в Париж. Няколко хиляди противници на карантинните мерки се заканиха, че ще вбесят Макрон, а не обратното.

Не всички протестиращи са противници на ваксинирането. Силно недоволство предизвикват ограниченията, чрез които правителството се опитва да накара повече хора да участват в имунизацията.

Протести срещу ограниченията, насочени само към неваксинирани, имаше и в Италия. Около хиляда души се събраха в центъра на Торино. Те бяха недоволни, че всеки над 50-годишна възраст трябва задължително да се ваксинира, според последния набор от мерки, обявени от правителството.

Учителите и здравните работници също трябва да се ваксинират задължително. Около 75% от италианците са завършили ваксинационния цикъл и дори над 35% са с трета доза.

По-масови бяха протестите в Германия. Митинги имаше в Дюселдорф, Магдебург и Франкфурт, като този в Дюселдорф събра няколко хиляди души. Основното недоволство беше срещу мерки, които засягат само неваксинираните. Участниците в протестите искаха тези забрани да бъдат отменени.

Правителството не само не смята да отменя мерките, а планира да отвори някои от центровете за ваксинация, затворени през лятото. Тогава нивата на заразяване не бяха високи и интереса към ваксинацията спадна значително.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!