Горещи новини

Протестиращите земеделци влизат с тракторите в София във вторник?

-20:43-Razloginfo.com

Земеделските производители ще се съберат във вторник с техниката си в 10 ч. на Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз.Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерски съвет.

Тракторите ще пристигат цяла нощ от цялата страна и в 10:00 ч. сутринта ще са вече на бул. „Ботевградско шосе“, очаква се да пристигнат 600 трактора, уточниха още от Инициативния комитет.

„Тази вечер машините ще се придвижат до бул. „Ботевградско шосе“, където сутринта ще бъдат на един сборен пункт. Утре сутринта ще бъдем в Столичната община, за да уточним локацията, на която да придвижим машините утре вечер“, добави той на брифинг, пише БТА. Утре ще има протест на синдикатите, докато не приключат, ние не можем да предприемем нищо и затова утре се събираме на бул. „Ботевградско шосе“, за момента нямаме намерения да блокираме булеварда, каза още Илия Паунов.

Утре ще очакваме премиерът акад. Николай Денков да излезе евентуално с удовлетворяване на нашите искания, ако това не се случи, ние сме заявили и сряда като ден за протест.

Инициативният комитет настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!