Горещи новини

Промяна в условията за влизане в Гърция

-16:56-Razloginfo.com

Предварителните условия за пътуване до Гърция са удължени с още една седмица, като единствената промяна се отнася за тези, които са преминали COVID-19 и потвърждението вече не е валидно от 30 до 180 дни, а от 30 до 90 дни след първата положителна проба, според новото министерско решение, влязло в сила тази сутрин.За ваксинираните и неваксинираните правилата остават същите и непроменени, за първите се изисква сертификат за ваксинация, за вторите отрицателен PCR или бърз тест, както и тестване на входа на Гърция, а за всички – за пътуване до южната съседка, формулярът PLF е задължителен.

Гръцкото правителство направи промени и съкрати срока на сертификата за COVID-19 от шест на три месеца, решение, което важи и за туристите, както обясни говорителят на правителството Янис Иконому.

За тези, които пътуват с отрицателен тест, независимо от гражданството и начина на влизане в страната и пристигат в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени арабски емирства, Индия, Китай , Либия „Мароко, Пакистан, Русия и Турция, предпоставка за влизане е получаване на отрицателен резултат от задължителния PCR тест/бърз тест на входните точки в Гърция. Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден сертификат за ваксинация 14 дни след втората доза или потвърждение на заболяване през последните шест месеца.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!