Горещи новини

Променят се с банковите такси, за кои клиенти поскъпват

-18:22-Razloginfo.com

От днес банките драстично увеличават цените на рутинните си услуги. Покачват се таксите за теглене както на банкомат, така и на каса. Някои от банките увеличават и таксите за съхранение.Това означава, че ако до момента спестявания до 400 000 лв. са се съхранявали без такса, то от новата 2022 г. всички суми над 200 000 лв. ще бъдат обложени с 0, 7%.

„По-малки са таксите при онлайн банкирането. В повечето случаи ще се плаща както за тегленето, така и за внасянето. Съветвам да ползваме онлайн банкиране и да превеждаме средства между сметки“, посочва кредитният консултант Тихомир Тошев.

Ако ползваме карта с cash back ще получим обратно всички платени такси.

„Депозитите на българите са над 61 млрд., а раздадените кредити са само 28 млрд. Останалите банките трябва да съхраняват. Те прехвърлят тези такси към вложителите с по-големи депозити“, посочи Тошев. Той съветва гражданите със спестявания над 200 000 лева да разделят средствата си в различни банки и тогава ще им бъдат без такса.

„Ако спестяванията ни са под 200 хил. лева няма да плащаме такса или лихва за тях. Пакетите за юридически лица са в зависимост от потреблението. Те струват между 4 и 30 лева“, разясни консултантът.

Такси ще има и за внасяне на пари към банкова сметка от банкомат.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!