Горещи новини

Прокуратурата с нови разкрития: Полицайката, която бе хваната с канабис в колата ѝ край Разлог, е знаела какво превозва

| 9:47

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28.01.2023 г. С.Л. управлявала лек автомобил, м. „Фолксваген“, на път от гр. Симитли към гр. Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители.В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Събраните доказателства обосновават извод, че С.Л. е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по-бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишната полицайка, обвинена за незаконно държане на наркотично вещество.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество – предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност С.Л. да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура–Благоевград.

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!