Горещи новини

Прокуратурата разследва длъжностни престъпления в ЮЗУ

-14:57-Razloginfo.com

Окръжна прокуратура – Благоевград започва разследване за извършени длъжностни престъпления в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Решението идва след проверка на наблюдаващия прокурор  по повод публикации в медии относно корупционни практики в учебното заведение.От една страна е законният повод за образуване на досъдебното производство, а именно съобщение от компетентен орган за престъпление от общ характер. От друга страна са достатъчно данни, съдържащите се в материалите по преписката – доклад на Министерството на образованието и науката, писмени обяснения и жалба, сочещи за евентуално извършено престъпно деяние.

В периода 2015 – 2022 г. от длъжностно лице/лица от Югозападния университет „Неофит Рилски“ били нарушени и/или не изпълнени служебни задължения и/или превишена властта или правата. Деянията са извършени с цел набавяне на облага или причиняване на вреда, от което са могли да настъпят немаловажни последици.

Разследването е възложено на Областна дирекция на МВР – гр. Благоевград. Дадени са подробни указания за изпълнение.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!