Горещи новини

Прокуратурата проверява клевети за Омикрон в Банско

-10:10-Razloginfo.com

Прокуратурата проверява клеветнически писания за компрометирането на Банско. Опитват се да злепоставят града, че е станал инкубатор на Омикрон, че всеки пети е с температура, кашлица и други симптоми.Кметът Иван Кадев се разгневи и е категоричен, че опитващите се да злепоставят града и курорта ще получат законово възмездие.

Ето какво още написа Кадев:

„Във връзка със скандални публикации в жълти сайтове за нивото на заболеваемостта от коронавирус, искам категорично да заявя, че разпространяваните твърдения са неверни.

РЗИ е единствената институция в Република България, която разполага с достоверни данни и е упълномощена да съобщава резултати от проведени изследвания. Според държавните здравни власти и информация от общопрактикуващите лекари в града, има повишаване на нивото на позитивните тестове, но те в никакъв случай не са повече от тези в други населени места в страната. Броят на направените тестове в Банско е по-голям заради изискванията на авиокомпаниите и граничните власти на различните държави за туристите, които се завръщат в страните си след ваканция в България.

Не отговарят на истината и внушенията за отменени резервации, вследствие на увеличена заболеваемост.

Искам да уверя всички съграждани, гости и приятели на Банско, че тук е сигурно, спокойно и безопасно; навсякъде в града и планината стриктно се спазват противоепидемичните мерки.“

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!