Горещи новини

Прокуратурата подхвана дописването на бюлетини, от известния, вече в цялата страна, КЛИП

-16:42-Razloginfo.com

Районна прокуратура–Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 169 от НК, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.Наблюдаващият прокурор е дал конкретни указания на разследващия орган за събиране на доказателства във връзка с направена проверка на сигнал, постъпил от РУ на МВР в гр. Бяла Слатина.

Понастоящем е известно, че около 23,00 ч. на 29.10.2023 г. длъжностно лице от състава на СИК в с. Малорад, област Враца, е преправило резултатите от гласуването на проведени местни избори за кмет и общински съветници.

Предстоят разпити на свидетели, в това число членове на Общинска избирателна комисия-Борован и кандидат от съответна политическа партия. Ще бъдат изискани записи от налични камери за видеонаблюдение в периметъра около местопрестъплението и назначена видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза.


Следва да се изяснят всички факти и обстоятелства, относими към предмета на доказване.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на избирателна комисия, което по какъвто и да е начин преправи резултат от избори.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!