Горещи новини

Прокуратурата обвини 11 лица за участие в престъпна група за разпространение на наркотици

-15:37-Razloginfo.com

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици (престъпление по чл. 321 и чл. 354а, ал. 1 и ал. 2 от НК).Те бяха задържани на 07.12.2021 г. в София и Костинброд при специализирана полицейска операция на ГДБОП, осъществена под надзора на Специализираната прокуратура. При извършените действия по разследването в жилища и автомобили, както и при лични обиски, бяха намерени и иззети подготвени за разпространение амфетамини, марихуана, кокаин, везна за разфасоване, телефони.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е действала от юни 2018 г. на територията на градовете Костинброд, Сливница и София. Повечето от обвинените за участие в нея са на възраст под 25 години.

На привлечените към наказателна отговорност е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 10.12.2021 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 10 от тях.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!