Горещи новини

Прокуратурата: Обвиненият за убийството на жената в Перник е правил няколко опита за самоубийство

-12:25-Razloginfo.com

„В качеството си на обвиняем той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. На място, пред близките, които са отишли в жилището е заявил, че не го е направил той. Все още очакваме аутопсията и огледа на трупа от съдебен лекар да установят точната причина за смъртта. Имал е един газов пистолет. В продължение на около преди около 2 години той е правил няколко опита за самоубийство“, това заяви на брифинг пред медиите по повод убийството на жена в Перник говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Албена Стоилова.„Оръжието е иззето още при първия случай, дадено е за експертиза дали не е правена някаква интервенция по него, защото все пак говорим за газово оръжие, а не за боен пистолет. Относително е дали може да се убие с газов пистолет. Ако е преправен. Самите опити за самоубийство са въпрос на тълкувания защо и как“, допълниха Стоянова и Млеканов.

„Вчера рано сутринта, отивайки наш автопатрул на място констатира, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. Беше ми докладвано минута две след това за ситуацията, съответно се сформираха екипи за работа, отцепи се район в един много голям периметър. Малко след това бе уведомена и Окръжна прокуратура за всичко случило се“, заяви старши комисар Павел Млеканов, директор на ОД – МВР Перник.

„Самата специфика на случая подсказваше, че е извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. Дали е под състояние на афект или не е отделен въпрос“, добави комисар Млеканов.

„Има един подаден сигнал в края на декември за конфликт в семейството. По повод на този конфликт на жертвата е била предоставена защита от домашно насилие, като на нейния съпруг е била издадена забрана да я доближава, жилището, което тя обитава на повече от 50 м в срок от 10 месеца, наложена му е била глоба“, заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Перник.

Случаят е станал през нощта, около 4,30 ч., в жилище на улица „Ю. Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“. На мястото е намерена мъртва 43-годишна жена. Служители на полицията реагирали незабавно и с оглед на местопроизшествието е започнато досъдебно производство. Като смятан за заподозрян в извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство, е задържан съпругът на жертвата.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!