Горещи новини

Прокуратурата изнесе подробности за за катастрофата, при която шофьор събори спирка в столицата и загина 19-годишно момиче

| 15:27

Под ръководството и надзора на прокурор от СГП се провеждат активни действия по разследване на пътнотранспортно произшествие, настъпило днес на столичния бул. „Гоце Делчев“.Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност с оглед на местопроизшествие и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. На място незабавно са пристигнали дежурният прокурор в отдел „Криминален“ на СГП заедно със заместник-градски прокурор, ръководещ отдел „Криминален“ на СГП. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

В рамките на законовите си правомощия СГП ще извърши всичко необходимо, за да бъдат изяснени причините за възникване на пътнотранспортното произшествие и да бъде осигурено пълно, обективно и всестранно разследване.

За резултатите обществеността ще бъде информирана.

Междувременно от „Пирогов“ дадоха брифинг за състоянието на шофьора.

„След катастрофата мъжът е дезиориентиран, най-вероятно в резултат на комоцио, което е получил“, коментира д-р Валентин Димитров, директор на болница „Пирогов“.

Отрицателни са тестовете му за алкохол и наркотици. По-късно се очакват резултатите от кръвните тестове. Има лека травма на главата.

Остава за лечение в неврохирургията на „Пирогов“, без опасност за живота.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!