Горещи новини

Прокуратурата е официално уведомена за ареста на Борисов, определен е наблюдаващ прокурор

| 13:51

Прокуратурата в България вече е официално уведомена за действията на вътрешното министерство. Това стана ясно от информация на МВР, като се посочва, че това е станало около 10 ч. тази сутрин.Вече близо 2 часа се чака да определят наблюдаващ прокурор в Софийската градска прокуратура. От прокуратурата съощиха, че към 12:30 той вече е определен и предстои да се запознае с материалите по случая.

Вижте цялото съобщение на Прокуратурата:

„Днес, 18.03.2022 г. в Софийска градска прокуратура постъпи по факс уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция „Национална полиция“, че на 17.03.2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.3 от НПК – с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания. Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а ал. 3 т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. СГП е уведомена и за задържане по реда на ЗМВР /за срок до 24 часа/ на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в  него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение.

До настоящия момент делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура.“

Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, като съдът може да постанови конфискация до 1/2 от имуществото на дееца, когато:

– са причинени значителни имуществени вреди;

– деянието е извършено от или с участието на длъжностно лице.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!