Горещи новини

Прокуратурата в Разлог внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен, нанесъл побой над дъщеря си в Добринище

| 14:22

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Х. (на 47 години) за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 93 т.31 от НК.Обвиняемият Д.Х. живеел със съпругата си и двете им деца в гр. Добринище. През 2020 г. мъжът често злоупотребявал с алкохол. В пияно състояние той провокирал скандали в семейството си, обиждал и се държал грубо спрямо жена си, заплашвал нея и децата.

На 04.02.2020 г., разгневен от отказа на съпругата си да излезе навън, за да търси от някого пари, обвиняемият я ударил в лицето. Агресивното му поведение принудило жената да напусне къщата.

Пореден случай на психически и физически тормоз от страна на Д.Х. спрямо неговите близки бил оказан на 03.09.2020 г., когато той се развикал и ги заплашил с побой. Посегнал да удари жена си и 15-годишната си дъщеря. Същият ден домът им бил посетен от полицейски служители.

През м. септември 2020 г., след употреба на алкохол, обвиняемият причинил на дъщеря си телесна повреда, вследствие на нанесения й удар в областта на окото.

Деянието било извършено в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на физическо и психическо насилие спрямо неговите деца и съпруга.

Предстои делото срещу Д.Х. да продължи в съда.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!