Горещи новини

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 74-годишен убил сина си, жена му починала от шока

| 18:33

Окръжна прокуратура–Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. (на 74 години) за извършени от него престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 3 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно държане на оръжие.Към м. май 2021 г. обвиняемият Г.И. живеел със съпругата си В.И. и сина си А.А. в с. Смоляновци, област Монтана.

Около 21 ч. на 25.05.2021 г. между мъжете възникнал скандал. Бащата извадил от шкаф ловна пушка с поставен патрон и я насочил към сина си. А.А. хванал цевта, за да се предпази. В следващия момент Г.И. произвел изстрел, прострелвайки го в коляното.

Обвиняемият взел от кухненска маса нож, с който нанесъл силен удар на пострадалия в областта на сърцето. Станала свидетел на случилото се, съпругата на Г.И. починала от изживения шок и заболявания.

Виждайки сина си на пода без признаци на живот, обвиняемият отишъл до дома на съседката си и й казал за смъртта му.

На пристигналия на място полицейски служител Г.И. казал, че убил А.А.

В хода на разследването е установено, че намерената на местопроизшествието пушка не е регистрирана в служба „Контрол на общоопасните средства“ към МВР. На извършителя на престъпленията Г.И. не е издавано разрешение за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!