Горещи новини

Проектопрограмата на „Промяната“: Безплатни учебници до 12 клас, две тарифи за парно, ток и вода, пет моста над Дунав

| 19:29

Въвеждане на две тарифи за ток, парно и вода – по-евтина базова и по-скъпа за по-разточителните потребители, предвижда черновата на проектопрограмата на кабинета „Василев“, разпратена на медиите.Проектопрограмата в социалната сфера включва увеличение на вдовишките добавки и на тези за пенсионирани учители, безплатни учебници до 12 клас включително, повишаване на стипендиите за висше образование за ученици и студенти с нисък социално-икономически статус или високи постижения, както и приемане на формула за автоматично определяне на размера на минималната работна заплата за страната и максималния осигурителен доход.

В инфраструктурата е записано довършване на магистрала „Струма“ чрез най-добро решение без загуба на европейски средства, подписване на споразумение с Румъния за проектирането и изграждането на 5 моста над Дунав, възлагане на проектирането на тунели при Петрохан и Прохода на Републиката, възлагане за довършването на проектирането на автомагистрала „Хемус“ и продължението на „Черно море“. Предлага се и въвеждане на германските изисквания за пътно строителство, включително стандартите за текущ ремонт и поддръжка.

Вижте черновата на управленската програма на „Продължаваме промяната“ ТУК и ТУК

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!