Горещи новини

Продължава разследването на случая със самолета нарушител

| 13:28

Продължава разследването на странния случай, при който малък самолет премина през въздушното пространство на шест държави и кацна в България. Все още няма яснота кои са пилотът и пасажерите на борда.При проверката на машината не са открити незаконни вещества или предмети. Самолетът бе проверен, освен за взривни вещества и наркотици, също за биологичен материал. Бяха снети натривки за отпечатъци, но към този момент няма данни да са открити някакви следи.

Когато самолетът е бил открит на летището край Търговище от полицаите, двата мотора все още са били топли. Машината е открита при проверка след подаден сигнал от Министерство на вътрешните работи за нарушеното ни въздушно пространство. Вследствие на това полицаите проверяват всички възможни места, където може да се приземи подобна машина.

Самолетът е шестместен, с литовска позивна. По неофициална информация обаче самолетът е дерегистриран през 2009 г. и по време на въпросния полет, при който е нарушил въздушното пространство на седем страни, в това число и на България, е летял с изключени транспондери.

Друг интересен факт при намирането му е, че самолетът е имал камера на антената над кабината, която в реално време е излъчвала посредством SIM карта. Така че по всичко личи, че наистина пилотът и хората са имали достатъчно време, за да се подготвят.

Хипотезите за този полет са най-различни, но пък според разследването, което тече вече трети ден, основната версия е, че самолетът е бил откраднат.

Разследването се води по под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Вчера окръжният прокурор съобщи, че в кабината са намерени различен род документи, но нито и карти, но нито един от тях няма касателство към въпросния полет на нарушил въздушното пространство на седем страни.

Сега самолетът остава на пистата на Летище „Буховци“ под полицейска охрана.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!