Горещи новини

Продължава проблемът с информационната система на „Български пощи“

| 10:25

Проблемът с информационната система на Българските пощи продължава. Пенсиите и великденските добавки вече са изплатени. Но втора седмица не могат да се изпращат и получават пратки и писма, каквато всъщност е основната функция на пощите.За спешна пратка от Москва Георги Златев обикаля пощенските клонове в София. Разбрах, че пратката ми е в София, но на коя митница, къде е, никой нищо не може да ми каже. Тук с един селски тефтер, бих го нарекъл, драсканици и не можаха дори да ми открият адреса, разказва Георги.

Освен получателите, подателите също имат проблем. Служителите на пощите ги връщат.

Повредата след хакерската атака все още не е отстранена и така информационна система на пощите е блокирана.

Ако трябва да изпратите писмо по пощата, по-добре недейте, защото в момента то няма нито да бъде изпратено, нито да бъде доставено. Вместо това може да изпратите имейл или да използвате спедиторски услуги, но знайте, че те са в пъти по-скъпи.

Казаха ми да гледам телевизия и там ще съобщят кога ще им бъде включена системата, казва Румяна Бориславова.

От Български пощи заявиха, че работят по отстраняване на проблема. А миналата седмица вицепремиерът Калина Константинова коментира, че това ще отнеме около 15 дни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!