Горещи новини

Продължават проверките за спазване на правилата за пожарна безопасност

-13:30-Razloginfo.com

От началото на месец август съвместни екипи на полицията и пожарната проверяват за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в природните паркове, вилните зони, обособените места за пикници, заслони, еко пътеки, хижи, къмпинги, туристически обекти, както и земеделски производители. На много от инспектираните места се включват и екипи на горските стопанства и националните паркове. Кампанията е част от превантивните мерки, предприети от служителите на вътрешното министерство, за минимизиране на рисковете от възникване на големи и сложни пожари.До този момент са извършени 5014 проверки, съставени са 35 акта за установени административни нарушения, като половината от тях са за палене на суха растителност и растителни отпадъци. Съществен е броят на нарушенията, свързани с неосигурени противопожарни ивици, които да отделят площи с житни култури от автомобилни пътища от републиканската и общинската пътна мрежа. Част от съставените актове са за опалване на стърнища, както и за извършване на огневи работи на места, необорудвани с необходимите средства за първоначално гасене. Наложени са санкции и на туристи за палене на огън на открито.

Според статистиката за последните две седмици са възникнали 43 пожара в отрасъл горско стопанство и 176 пожара в отрасъл селско стопанство.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!