Горещи новини

Продължават интерактивните занимания, организирани от младшите посланици на Европейския парламент в СУ „Бр. Каназиреви“

| 9:06

Дейностите по популяризирането на знанията за Европейския съюз и неговите структури се множат. Още в първата седмица след ваканцията младшите посланици от 9б и 9в клас обновиха информационния кът на третия етаж с нова изложба, представяща забележителностите на всяка държава членка на Европейския съюз.На постери, посветени на 27 членки на Съюза, са изобразени националните флагове на държавите, столиците им, както и най-характерните културноисторически забележителности на всяка страна.

Първи разгледаха изложбата учениците от 4а клас, на които старшите посланици С. Крънчева и Л. Джолева разказаха интересни факти за държавите и представените обекти.

На 11 и 12.01.2022г. в Конферентната зала на училището, при спазване на противоепидемичните мерки, младши посланикът от 8в клас Н. Сланчев представи чрез презентация на четвъртокласниците и на учениците от 5б клас кратка история на създаването и разширяването на Европейския съюз.

А Б. Татарска, Цв. Пармакова и Ив. Плеснева от 9в клас въвлякоха учениците от двете групи и в интересни игри за по-бързо и лесно запомняне на държавите, членуващи в ЕС. Те използваха предоставените ресурси и материали за работа по програмата, като на всеки от учениците подариха и допълнителни информационни материали.

На 13.01.2022 г. се проведе първата за годината среща на старшите посланици в България на училищата посланици на европейския парламент.

Срещата започна с новогодишен поздрав от Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на ЕП.

След това проф. Ингрид Шикова представи интересна интерпретация на новото председателство на ЕП с презентацията „Френско-немският мотор – на европейския проект – нов прочит“. Д-р Красимира Василева, която е председател на НАБЕК представи на старшите посланици „Особеностите на цикличността на Програмата на ЕП“.

В края на срещата старшите посланици Соня Крънчева и Лиляна Джолева представиха дейностите и инициативите в Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ относно избора на посланици, работата по модулите и помагалата на програмата, както и създаването на кът на Европейския парламент в училище. С подходяща презентация, илюстрираща всички занимания, посланиците показаха с колко желание се работи в Разложката гимназия и как работата завладява всички ученици.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!