Горещи новини

Продадоха рядък розов диамант за 58 милиона долара

| 13:06

Рядък розов диамант беше продаден в Хонконг на търг за близо $58 милиона, съобщи аукционната къща Sotheby’s.11,15-каратовата розова звезда на Williamson достигна в петък 453,2 милиона хонконгски долара ($57,7 милиона), втората най-висока цена, платена на търг за бижу, добави Sotheby’s. Печелившата оферта, предложена от анонимен купувач от САЩ, бе над два пъти над прогнозната продажна цена от 21 милиона долара.

Камъкът беше вторият по големина розов диамант, продаден на търг. Розовите диаманти са най-редките от скъпоценните камъни и най-търсените на световния пазар. Световният рекорд за розов диамант беше поставен през 2017 г., когато камък, известен като CTF Pink Star, беше продаден в Хонконг за 71,2 милиона долара.

Разпродажбата в петък „не само свидетелства за устойчивото търсене на висококачествени диаманти в Азия, но и засиленото осъзнаване на големия недостиг на розови диаманти“, каза Вънхао Ю, шеф на отдела за бижута и часовници в Sotheby’s Asia. Според Тобиас Корминд, управляващ директор на британската компания за търговия с бижута 77 Diamonds, продажбата е доказала, че висококачествените диаманти все още могат да постигнат високи цени в една разклатена икономика. „Твърдите активи като диаманти от световна класа имат история на добро представяне дори във времена на нестабилност“, каза той.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!