Горещи новини

Продава се мерцедесът на Елвис Пресли (снимки)

-10:43-Razloginfo.com

Mercedes-Benz 600 (W100), принадлежал на Елвис Пресли ще стане собственост на купувача, предложил най-висока цена в търг в онлайн платформата за търговия с класически автомобили Bring a Trailer. Наддаванията продължават до 18 декември, а най-високата оферта до момента е $167 000 (€138 107).

Продава се

Кралят на рока купува сребристия Mercedes-Benz 600 с къса база през 1970 г. за $15 500. За разлика от популярната версия с дълго междуосие тези седани са произведени в тираж от едва 2 190 бройки.

Продава се

Пресли използва автомобила няколко години, след което го продава на приятеля си Джими Велвет. След смъртта на певеца „бенцът“ става част от музейната експозиция в дома в дома му в Мемфис, а в ръцете на сегашния собственик попада през 2002-ра.

Продава се

На предните врати на седана е нанесен монограмът TCB. Той се разшифрова като „Take Care of Business“ – стих от песен на Пресли, която той приема за житейски девиз.

Продава се

Големият Mercedes има 6.3-литров V8, съчетан с четиристепенна автоматична трансмисия. В списъка с екстрите е споменат двузонов климатик и регистрационни табели с надпис „ELVIS“. Салонът е тапициран с черна кожа, а сред недостатъците е пукнатата емблема на волана.

Продава се

Продава се

Продава се

Продава се

Продава се

Продава се

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!